Ugrás a tartalomra

Kitüntetéseket adott át Aleksandar Vučić

2021.06.29
15:54
2021.06.29
20:33
Forrás
Pannon RTV
Szijjártó Péter és Milorad Dodik is elismerésben részesült

A szerb államfő azokat a személyeket és intézményeket részesítette elismerésben, akik a saját területeiken a legjobbak. Mint mondta, akik igyekezetükkel és munkájukkal példát mutattak. A ceremónia a himnusszal kezdődött. Aleksandar Vučić szerb államfő személyesen adta át a kitüntetéseket Szent Vitus napjához kapcsolódva a Szerbia Palotában.

A díjazottak között volt Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina elnökségének szerb elnöklője is. Mint mondta, a kitüntetést munkája elismeréseként éli meg. Hozzátette, mindent megtettek, hogy megvédjék és a lehető legjobb módon kiépítsék Szerbiát és a boszniai Szerb Köztársaságot. „Tanúja vagyok, és beszélhetek arról, hogy volt lehetőségem, hogy együtt dolgozzak több korábbi elnökkel is, hogy Aleksandar Vučić a stabilitáshoz és Szerbia fejlődéséhez szükséges hozzájárulása kétségtelen, úgyszintén elmondanám, hogy Szerbiának ez az időszaka a legnagyobb egyetértés és a legjobb együttműködés időszaka velünk, a Szerb Köztársaságban.”

Az eseményen orvosok, rendőrök, katonák, színészek és művészek is részt vettek. Az elismerésben azonban nem csak személyek, hanem intézmények is részesültek. Az államfő szavai szerint jelen voltak azok, akik az életük árán is megmutatták, hogy milyen bátorsággal és milyen módon lehet megvédeni a haza érdekeit. A szerb államfő kiemelte az egészségügyben és a kultúra területén dolgozókat. „Ezek az emberek nem csak az életmentésben segítettek, nem csak Szerbia dicsőségét növelik a régióban, Európában és a világban, hanem nemzeti és világi szellemünket is, és egyúttal megerősítették az életbe vetett hitünket.”
 

Az államfő hangsúlyozta, ezek az emberek nagy áldozatot hoztak, hogy mások életét megmentsék, valamint lehetővé tették, hogy az egészségügyi rendszer továbbra is működhessen, még a mögöttünk álló nyomás alatt is, ami leginkább háborús körülményekhez hasonlított - mondta Vučić.

Aleksandar Vučić
kitüntetések

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.