Ugrás a tartalomra

Kitüntetéseket adott át a szerb elnök (videó)

2017.02.15
15:36
2020.02.29
11:58
A Szerbia Államiságának napja alkalmából megtartott ünnepségen kitüntetéseket adott át Tomislav Nikolić köztársasági elnök
A Szerbia Államiságának napja alkalmából megtartott ünnepségen kitüntetéseket adott át Tomislav Nikolić köztársasági elnök. 76 egyén és intézmény, valamint a rendőrség és a katonaság tagjai vehették át a magas rangú állami elismeréseket. Az állami érdemrend a legnagyobb kitüntetés, amit az ország érdekében tett szolgálataiért és cselekedeteiért egyéneknek és intézményeknek adományozhat az államfő. 18-an kaptak Gyertyaszentelő Érdemrendet, nyolcan Karađorđe-csillagot, mintegy ötvenen pedig érdemérmet. A kitüntetettek között van a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia, Ivana Španović, Ana Ivanović, Jelena Janković és Marina Maljković sportolók, Nemanja Radulović zeneművész, Zdravko Čolić énekes és a Smak együttes. Mesto: Beograd Datum: 15.02.2017 Dogadjaj: POLITIKA - predsednik Srbije Tomislav Nikoliæ dodelio je danas odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije Licnosti: Tomislav Nikoliæ Az ünnepség a Bože pravde himnusz eléneklésével kezdődött, majd az államfő köszöntötte a vendégeket. Tomislav Nikolić kiemelte, nincs annyi kitüntetés, amivel a művészeknek, sportolóknak és mindenkinek, aki öregbíti Szerbia hírnevét, hálát lehetne adni.



Tomislav Nikolić, államfő, Szerbia: „Gyakran nem is vesszük észre, hogy nap mint nap köztünk vannak. Szerények és elkötelezettek. Akkor vesszük észre Önöket, amikor a világban már megbecsültek, mert a világot megtanították valamire. Sokkal többen vannak, mint amennyiüket az Önök elnöke évente egyszer kitüntethet, de sok év áll még Szerbia előtt.” A beszédet ünnepi műsor követte. Mesto: Beograd Datum: 15.02.2017 Dogadjaj: POLITIKA - predsednik Srbije Tomislav Nikoliæ dodelio je danas odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije Licnosti: predsednik SANU Vladimir Kostiæ
államiság napja
kitüntetések
Tomislav Nikolić

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.