Ugrás a tartalomra

Kiváló az együttműködés Vajdaság és Szabadka között

2019.09.23
13:51
2019.09.23
18:02
Forrás
Pannon RTV
Felújítások a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolában, a szennyvízelvezetés fejlesztése, megújuló kórház és stadion.

Csak néhány a mostanában zajló és várható, szerbiai támogatással megvalósuló szabadkai fejlesztések közül. A helyszíneket ma végigjárta a polgármester és a tartományi kormány küldöttsége.

A szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolában felújították a tornatermet, nyílászárókat cseréltek, továbbá gyógytornászati eszközökkel gazdagodott az iskola. A tartományi befektetés értéke 1 millió 850 ezer dinár volt.

És új szennyvízelvezető rendszer a Mačva utcában, 400 méteren. Ezt az önkormányzat és a tartomány közösen valósítja meg.

A szabadkai Gerontológiai Központban szobákat újítottak fel, és falakat festettek be.

Ez csak néhány azon fejlesztés közül, amelyek jelenleg zajlanak a városban, Szabadka jelenleg egy nagy építkezés - mondta Đorđe Milićević, a Tartományi Kormány alelnöke. Hozzátette: „A Tartományi Kormány nevében úgy értékelem, hogy a legmagasabb szinten van az együttműködés a tartomány, valamint a szabadkai önkormányzat között az elmúlt 3 és fél évben. Számos közös projektet valósítottunk meg a meghatározott alapokból Szabadkán, ezek értéke kétmilliárd dinár.”

Számos beruházás várható még az elkövetkező időszakban, sőt bővítik majd a kisbajmoki ipari parkot is - mondta Bogdan Laban, szabadkai polgármester: „Hamarosan megkezdődik a Szabadkai Közkórház rekonstrukciója, amelynek értéke 35 millió euró, továbbá a szabadkai Városi Stadion nézőterének felújítása is elkezdődik, amely szintén valamikor év végén, a jövő év elején esedékes, ez további 20 millió eurót jelent.”

Az eseményen a turizmusfejlesztésről is szó esett. Tartományi szinten várhatóan pályázatokat hirdetnek majd, hogy támogassák az olyan családi vállalkozásokat, amelyek turisztikai tevékenységgel foglalkoznak. Elhangzott, Szabadkán hatalmas lehetőség rejlik az idegenforgalomban.

Szabadka
Đorđe Milićević
Bogdan Laban
Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola
Gerontológiai Központ
Szabadkai Közkórház

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.