Ugrás a tartalomra

A koalíciós partnerek sorra üdvözlik Vučić jelölését az elnöki posztra (videó)

2017.02.14
18:29
A Szerb Haladó Párt koalíciós partnereinek többsége már nyilatkozott az államfőjelölt személye kapcsán, és egybehangzóan támogatják Aleksandar Vučićot a közelgő elnökválasztáson
A Szerb Haladó Párt koalíciós partnereinek többsége már nyilatkozott az államfőjelölt személye kapcsán, és egybehangzóan támogatják Aleksandar Vučićot a közelgő elnökválasztáson.   Vučić a jelölt - ez volt az egyetlen racionális és logikus döntés - üdvözölte a Szerb Haladó Párt szavazásának eredményét Ivica Dačić. A Szerbiai Szocialista Párt vezetője és jelenlegi külügyminiszter szerint Aleksandar Vučić személye garantálja Szerbia számára a politikai stabilitást az elkövetkező időszakban. Ennek kapcsán a szocialisták szerdán tartanak elnökségi ülést. A Szerbiai Szocialista Párt és az Egységes Szerbia támogatja Vučićot mint közös államfőjelöltet - jelentette ki Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia vezetője. Palma azt is elmondta, hogy korábban Dačićtyal már beszéltek arról, hogy ha Vučić nem jelölteti magát, akkor Dačićot kell jelölni. Ha ő sem indul, akkor Palma száll ringbe az elnöki posztért. Így viszont mindketten támogatják a legjobb jelöltet - fogalmazott az Egységes Szerbia elnöke.



Vučićtyal az élén Szerbiának van mit remélnie - jelentette ki Aleksandar Vulin, a Szocialista Mozgalom vezetője, a Szerb Haladó Párt koalíciós partnere. Vulin szerint Aleksandar Vučić jelenlegi miniszterelnök a stabilitás és a nemzeti érdekek garanciája. Vučić az az ember, akit Szerbia arra választott ki, hogy a következő legyen - tette hozzá a politikus. Vučić győzelme fontos Szerbia európai integrációjának folytatása és a reformok szempontjából is - nyilatkozta Rasim Ljajić. A Szerbiai Szociáldemokrata Párt vezetője kijelentette, pártja támogatja a jelenlegi kormányfő indulását közös államfőjelöltként az áprilisban tartandó elnökválasztáson. Ljajić elmondta, Aleksandar Vučić jelölése azért is logikus és politikai szempontból racionális, mert ez az egyedüli esély arra, hogy már az első körben eldőljön, ki lesz az új szerb államfő. (B92, Tanjug)  

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.