Ugrás a tartalomra

Kompokat bérel a brit kormány

2018.12.29
15:42
Forrás
MTI
Kompokat bérel a brit kormány arra az esetre, ha nem lépne érvénybe a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás.

Emiatt ugyanis fennakadások keletkezhetnek a nagy-britanniai áruellátásban. A közlekedési minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a tárca 107 millió font értékben a francia, dán és brit hajózási társaságokkal kötött szerződést havi félmillió tonna pótlólagos kapacitás biztosítására. A minisztérium szerint a cél az, hogy ha a megállapodás nélküli Brexit miatt a legnagyobb forgalmú Dover kompkikötőben fennakadások lesznek, legyen készenlétben elegendő kapacitás a forgalom átirányítására más nagy-britanniai kikötőkbe. 

Nagy-Britannia
Brexit

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.