Ugrás a tartalomra

Konkrét lépéseket, eredményeket várnak el

2012.08.29
16:09
A szóbeli tárgyalások után konkrét lépéseket vár Szerbiától az Európai Unió
A szóbeli tárgyalások után konkrét lépéseket vár Szerbiától az Európai Unió. Ezt Jelko Kacin, az Európai Parlement szerbia jelentéstevője mondta ma Belgrádban, ahol az Integrációs Bizottság tagjaival tárgyalt. Varga László a Pannon RTV-nek azt nyilatkozta: „Kacin bátorította az új kormánykoalíciót az integrációs folyamatokban.” A jelentéstevő továbbá elmondta: Szerbiának a következő hetekben konkrét lépéseket kell tennie. Kacin szerint az EU azért koncentrál a következő időszakban történő lépésekre, mert az év eddigi része a választásokkal telt el.



„Az az elvárása, természetesen nem személyszerint csak az övé, henem az intézménynek, amit képvisel, tehát az Európai Parlementnek. A következő két-három hétben történjenek konkrét, kézzelfogható lépések, eredmények, törvénymódosítások különböző kérdésekben, attól függően, hogy mely kérdésben van szükség törvénymódosításra, kormányrendeletre vagy valamilyen döntésre. Még pedig azért, mert október közepén, amikor az Európai Bizottság nyilvánosságra hozza az idei évi jelentését, az a jelentés csak azt tartalmazhatja pozitívumként, ami az elkövetkező két-három hétben fog történni” - mondta Varga László. Az Európai Parlament integrációs bizottsága és a Szerbiával foglalkozó delegációja szeptember végén tárgyal az Uniós csatlakozási folyamat folytatásáról. Jelko Kacinnak, az EU szerbiai jelentéstevőjének egyébként ez volt az első hivatalos belgrádi látogatása az új kormány megalakulása óta.
EU
integráció
Kacin

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.