Ugrás a tartalomra

Konzultációk a kormányalakítóról

2017.06.04
20:49
Hétfőn és kedden konzultál a parlamentbe jutott választási listák képviselőivel Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić - közölte Nikola Selaković, az államfő főtitkára
Hétfőn és kedden konzultál a parlamentbe jutott választási listák képviselőivel Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić - közölte Nikola Selaković, az államfő főtitkára. Azt is elmondta, hogy június 11-e és 15-e között várható a kormányalakító személyének megnevezése. Hozzátette, Vučić addig nem jelenti be a kormányalakító nevét a képviselőháznak, amíg nem beszélt minden egyes parlamenti választási lista képviselőivel. A Szerbiai Szocialista Párt, a Liberális Demokrata Párt és a Szerbiai Demokrata Párt vezetői már jelezték, hogy elmennek az elnökkel való konzultációra. Nem hajlandó viszont egy asztalhoz ülni az államfővel a Dveri, a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Elég volt mozgalom. (Tanjug, Beta)
elnök
Aleksandar Vučić
Nikola Selaković
konzultációk
kormányalakító

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.