Ugrás a tartalomra

Korszerű okostáblát adott át a szikicsi iskolának a szerb elnök

2023.09.01
13:16
2023.09.01
17:26
Forrás
Pannon RTV
Okostáblával gazdagodott a szikicsi Vuk Karadžić Általános Iskola. A korszerű taneszközt Aleksandar Vučić adta át az oktatási intézménynek.

Az államfő megígérte, hogy a helyi általános iskolát is felújítják majd az elkövetkező egy évben.

Tapssal fogadták a szikicsi polgárok, a népviseletbe öltözött gyerekek és a sportolók Aleksandar Vučićot. A szerb államfő egy kosárlabdát kért és néhány lépésben végigvezette a labdát. Majd a helyi általános iskola előtt felállított szószékről üzente: az elkövetkező egy évben teljesen újjáépítik a helyi oktatási intézményt, ugyanis az elmúlt 50 évben nem történt rajta semmilyen felújítás.

„Ami fontos, hogy a teljes kishegyesi községben megépítsék a szennyvízelvező-hálózatot és a szükséges tisztítókat. Ez egy nem könnyű folyamat, de mondhatom, hogy egy igen fontos feladat, amely egész Szerbiának fontos, de kiváltképp az északi résznek, annak érdekében, hogy tisztességesen és könnyebben élhessenek. Mától a tanügyi munkások és az ápolók fizetése 5,5 százalékkal nagyobb. Azonban, ami fontos, és ez csak egy része lesz a növekedésnek, hogy október elsejétől 5,5 százalékkal nő a nyugdíjasok járandósága, majd január elsejétől 14,6 százalékkal ismét nő. Csak hogy tudják, mert én tudom, a minimálbér legnagyobb növekedése következik, hiszem, hogy a minimálbér 400 eurótól is több lesz.”

Marko Lazić, Kishegyes polgármestere elégedettségét fejezte ki, hogy erre a községre is figyelmet fordít a szerb állam.

„Megcsináltuk és befejeztük a víztisztítót, a főkollektort, ez hatalmas befektetés. Tíz nappal ezelőtt kezdtük el kiépíteni a szennyvízhálózatot Bácsfeketehegyen, 28 kilométer hosszúságban. A beruházás összértéke egymilliárd 284 millió dinár. A szikicsi általános iskola kapcsán az elnök megígérte, hogy renoválni fogják, és teljesen fel fogják újítani.”

Aleksandar Vučić a Vuk Karadžić Általános Iskolába átadott egy okostáblát.

Egyébként az állam összesen 150 okostáblát kapott ajándékba a kínai Huawei cégtől, amelynek összértéke több mint 2 millió euró.

Lovćenac
okostábla
iskola
Vuk Karadžić Àltalànos Iskola

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.