Ugrás a tartalomra

Koszovó függetlenségének elismerése kizáró ok

2023.11.22
13:31
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Az Új Szerbiai Demokrata Párt és a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom alkotta Remény koalíció bejelentette, támogatja az EU-val való együttműködés bővítését, de nem támogatja a tagságot, ha a feltétel Koszovó függetlenségének elismerése.

Az EU fontos partnere Szerbiának, ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy az Európai Unió nem fog terjeszkedni belátható időn belül – mondta az Új Szerbiai Demokrata Párt elnöke és a Remény koalíció egyik vezetője, Miloš Jovanović. A Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom elnöke és a Remény koalíció egyik vezetője, Vojislav Mihailović szerint a nyugattól és a kelettől is át kell venni a számunkra is elfogadható értékeket. Hozzátette, ugyanakkor van saját hagyományunk és családi értékeink, amiket ápolni szeretnénk, például azt, hogy a gyerekeknek van anyjuk és apjuk, nem pedig úgynevezett egyes és kettes szülőjük – mondta Mihailović.

„Szerbia tagságának kérdése azonban jelenleg nem vethető fel, egyrészt a déli tartománya, Koszovó elszakadásának feltételként kért elismerése miatt, ami számunkra elfogadhatatlan. De az a tény miatt is, hogy maga az Európai Unió belátható időn belül nem fog bővülni.”

Választások 2023
Új Szerbiai Demokrata Párt
Szerb Királyság Megújhódási Mozgalma

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.