Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Bizakodásra ad okot, hogy két csatlakozási fejezet meg tudott nyílni

2016.12.13
19:30
Két csatlakozási fejezet nyílt meg kedden az Európai Unió és Szerbia között
Két csatlakozási fejezet nyílt meg kedden az Európai Unió és Szerbia között. A 26. tárgyalási fejezet megnyitását elsősorban Horvátország akadályozta meg. Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője és a képviselőház Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Pannon RTV-nek ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy meglepetésként ért mindenkit a horvát vétó, ugyanakkor bizakodásra ad okot, hogy két csatlakozási fejezet meg tudott nyílni. Ez ugyanis azt bizonyítja, hogy Szerbia jól teljesíti a brüsszeli elvárásokat, jól halad az integrációs folyamat. A közbeszerzésekről szóló 5. fejezet megnyitására is több hónapot várt Szerbia, és most ez is megnyílhatott.  Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese: „Ez a téma rendkívül fontos a korrupció kiküszöbölése terén, ugyanis az országjelentésben, meg általában, amikor osztályozzák Szerbiát, akkor az egyik legégetőbb probléma a korrupció, és a közbeszerzések terén észlelhető korrupció is. Ez egy pénzügyi fejezet, várhatólag egy ideig nyitva lesz, ugyanis más pénzügyi fejezetek megnyitására is várunk, és ezt általában csomagban szokták tárgyalni.”
EU
csatlakozás
Kovács Elvira
fejezetek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.