Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu/Elyxandro Cegarra

Kovács Elvira: Fontos, hogy az EP képviselőinél nyitott fülekre találjunk

2022.11.24
09:42
Forrás
Pannon RTV
Az ukrajnai háború kitörését követően megváltozott a világ, de Szerbia külpolitikájának az összehangolása az Európai Unióéval nem írhatja teljesen felül és nem rekesztheti meg a csatlakozási folyamatot.

Ezt írta Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a Szerbiai Parlament alelnöke a Facebookon. A politikus Strasbourgban a stabilizációs és társulási egyezmény megvalósításával foglalkozó vegyes bizottság ülésén vesz részt. A bejegyzésében leszögezte: „fontos, hogy az Európai Parlament képviselőinél nyitott fülekre találjunk, mert ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy ők a legkritikusabbak a bővítést illetően, és nem igazán értik meg Szerbia specifikus helyzetét”. Kovács Elvira arra is felhívta a figyelmet, hogy a csatlakozási folyamat mellett felszólalásában kitért a november 13-i nemzeti tanácsi választásokra is.

Kovács Elvira
Európai Unió
EP
Vajdasági Magyar Szövetség
csatlakozási folyamat

Most

15:18

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű