Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira lett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében működő néppárti frakció egyik alelnöke

2024.01.22
12:36
2024.01.22
16:48
Forrás
Pannon RTV
Új vezetőséget választott az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében működő néppárti frakció.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében működő néppárti frakció alelnökének mások mellett Kovács Elvirát és Nacsa Lőrinc KDNP-s politikust nevezték ki, az új elnök pedig a horvátországi Davor Ivo Stier lett. Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, aki jelenleg Strasbourgban tartózkodik, a Pannon RTV-nek azt is elmondta, hogy milyen vajdasági magyarságot és Szerbiát érintő témái lesznek az Európa Tanács Közgyűlésének téli ülésszakán.

Kovács Elvira, alelnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Nagy megtiszteltetés és kihívás, hogy jómagam és Nacsa Lőrinc KDNP-s magyar képviselő is ebből a régióból, ha úgy tetszik a bővített magyar csapatból képviselni tudjuk az érdekeinket és oda tudunk szólni, hogy a kisebbségi jogok napirenden legyenek. Magát az ülésszakot illetően egy igen tartalmas ülésszak előtt állunk. A számukra talán a legjelentősebb, legközelebb álló téma a szerbiai előrehozott választások megfigyelése után készült jelentésről szóló vita.”

Kovács Elvira
Európa Tanács

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.