Ugrás a tartalomra

Közleményben reagált az MM Elnöksége Pásztor István, a VMSZ elnökének keddi írására

2018.04.26
14:49
Forrás
Pannon RTV
A pártelnök ebben a Vajdasági Magyar Szövetség elmúlt két évét értékelte, és kitért a Magyar Mozgalom politikai szerepére is.

Az MM elnöksége az általuk felsorolt problémákért a VMSZ-t teszi felelőssé. A többi között kifejti: a VMSZ elnöke téves időintervallumot választott értékelése tárgyául, szerintük ugyanis a pártelnökké választásának elmúlt 11 évét kellett volna értékelnie. Mint írják, saját felelősségét kellett volna megvizsgálnia abban, hogy az elmúlt tizenegy évben közel százezer fővel csökkent a vajdasági magyarok lélekszáma. Az MM szerint az elvándorlás egyik alapvető oka, hogy a vajdasági magyar közösség többsége elveszítette a bizalmát a VMSZ-ben.

Azt írják, a Magyar Mozgalom létrejöttét az okozta, hogy kialakult egy kritikus embertömeg, amely sem tevőlegesen, sem hallgatólagosan nem akart részt venni abban a közösségrombolásban, amelyet a VMSZ végez. Mint arról kedden már beszámoltunk, a VMSZ elnöke az elmúlt két évet értékelve azt írta: az MM vonatkozásában is el kell végezni annak összegzését, ami miatt szerintük érdemes volt törést okozni a közösségben. Úgy értékelte: az idén január 25-én megtartott palicsi nemzetpolitikai kerekasztal megmutatta hogy a Mozgalom a bal-liberális eszmerendszer politikai megtestesítője a vajdasági magyar politikai életben. Pásztor azt írta, elmondható a VMSZ-ről, hogy megbízható, elkötelezett politikai erő maradt, amely élvezi a vajdasági magyar közösség bizalmát és támogatását. A gazdaságfejlesztési program kibontakoztatását és megvalósítását, amivel több mint tízezer vajdasági magyar család boldogulási esélyeit erősítették, az eredmények közé sorolta a VMSZ elnöke.

Vajdasági Magyar Szövetség
Magyar Mozgalom

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.