Ugrás a tartalomra

Közvita a vajdasági magyar médiastratégiáról

2023.10.02
19:07
2023.10.02
19:26
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottsága megvitatta a vajdasági magyar médiastratégia tervezetét.

A jövő hét folyamán három helyszínen tartanak majd közvitát a tervezetről, Szabadkán, Nagybecskereken és Újvidéken. Kabók Erika, az MNT Végrehajtó Bizottságának tájékoztatással megbízott tagja a Közügyek ma esti adásában elmondta, Szerbia Alkotmánya kollektív jogként írja elő a kisebbségi tájékoztatást. Az új médiastratégia fontos eleme a szakmaiság. Jó műsorokat kell gyártani, jó újságokat írni, ennek előfeltétele a jó újságíróképzés. Továbbképzésekre, mentorprogramokra, újságíró iskolákra, a tudósítóhálózat kiépítésére van szükség. Ehhez megfelelő anyagi háttér is kell. Mindez benne van a 2024-2029 év közötti ötéves médiastratégia tervezetében. A tervek szerint a közvitát követően a Magyar Nemzeti Tanács novemberi ülésén kerül elfogadásra a médiastratégia végleges változata.

Kabók Erika, az MNT Végrehajtó Bizottságának tájékoztatással megbízott tagja: „A közvita az nyilvános. És már most fönn van a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, a stratégiai dokumentumok fül alatt megtalálható a stratégiánk tervezetének a szövege. És az ott található e-mail címen várjuk a hozzászólásokat, megjegyzéseket. Élőben pedig három állomásos nyilvános vitát tervezünk, az első az pontosan egy hét múlva itt Szabadkán lesz délelőtt 11 órakor a Magyar Médiaházban, itt tehát nálatok. A másik másnap Nagybecskereken, ugyancsak 11 órakor a zárdában, illetve a kollégiumban. A harmadik pedig 13-án, pénteken, jövő héten a Magyar Szó székházában.”

 

Kabók Erika
Magyar Nemzeti Tanács

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.