Ugrás a tartalomra

Közvita a vajdasági magyar médiastratégiáról

2023.10.02
19:07
2023.10.02
19:26
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottsága megvitatta a vajdasági magyar médiastratégia tervezetét.

A jövő hét folyamán három helyszínen tartanak majd közvitát a tervezetről, Szabadkán, Nagybecskereken és Újvidéken. Kabók Erika, az MNT Végrehajtó Bizottságának tájékoztatással megbízott tagja a Közügyek ma esti adásában elmondta, Szerbia Alkotmánya kollektív jogként írja elő a kisebbségi tájékoztatást. Az új médiastratégia fontos eleme a szakmaiság. Jó műsorokat kell gyártani, jó újságokat írni, ennek előfeltétele a jó újságíróképzés. Továbbképzésekre, mentorprogramokra, újságíró iskolákra, a tudósítóhálózat kiépítésére van szükség. Ehhez megfelelő anyagi háttér is kell. Mindez benne van a 2024-2029 év közötti ötéves médiastratégia tervezetében. A tervek szerint a közvitát követően a Magyar Nemzeti Tanács novemberi ülésén kerül elfogadásra a médiastratégia végleges változata.

Kabók Erika, az MNT Végrehajtó Bizottságának tájékoztatással megbízott tagja: „A közvita az nyilvános. És már most fönn van a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, a stratégiai dokumentumok fül alatt megtalálható a stratégiánk tervezetének a szövege. És az ott található e-mail címen várjuk a hozzászólásokat, megjegyzéseket. Élőben pedig három állomásos nyilvános vitát tervezünk, az első az pontosan egy hét múlva itt Szabadkán lesz délelőtt 11 órakor a Magyar Médiaházban, itt tehát nálatok. A másik másnap Nagybecskereken, ugyancsak 11 órakor a zárdában, illetve a kollégiumban. A harmadik pedig 13-án, pénteken, jövő héten a Magyar Szó székházában.”

 

Kabók Erika

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.