Ugrás a tartalomra

A Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója Ungváron (videó)

2017.05.12
16:02
A kárpátaljai Ungváron tartotta éves találkozóját a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója
A kárpátaljai Ungváron tartotta éves találkozóját a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója. A találkozón szakmai konferenciát is tartottak, melynek fő témája a sajtó és a politika egymásrautaltsága volt. A tanácskozást az Ungvári Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási Intézetében tartották, amin nem csak újságírók, hanem politikusok is részt vettek. Zubánics László egykor maga is újságíróként tevékenykedett, ma az egyik ukrajnai magyar politikai párt elnöke. Szerinte az objektivitás a legfontosabb. Zubánics László, elnök, Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség: „Az elmúlt két évben Kárpátalján a magyar-magyar szembenállás, mint olyan, elsimulni látszik, és olyan kiadványokban is viszontláthatom önmagam, illetve az általam kifejtett gondolatokat, ami mondjuk két évvel ezelőtt nem történhetett volna meg.” ujsagiro konvencio ungvar 2 A konferencián elhangzott, hogy a sajtó csak olyan területeken tudja magát megőrizni függetlennek, ahol nincs rákényszerülve a pénzügyi támogatásra. A nyomtatott sajtó esetén már Magyarországon is tapasztalhatók pénzügyi gondok, ugyanis a piaci bevételek nem fedezik az előállítási költségeket. Kőszeghy Elemér, elnök, Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetsége: „Itt is elhangzott, hogy azt lehet úgy is végrehajtani, hogy egyrészt megmaradjon az újságíró méltósága is, de másrészt az a politikai tömörülés vagy az a politikus is elérje a célját. Tehát tisztességesen lehet rendezni a sajtó és a politika viszonyát, és hát ez lenne a legtermészetesebb dolog.” ujsagiro konvencio ungvar 3 A konferenciára 5 ország 30 újságírója érkezett.



Politika
média
Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója
Ungvár

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.