Ugrás a tartalomra

Lavrov: Hibát követ el az EU azzal, hogy választás elé állítja Szerbiát

2018.02.18
10:14
Forrás
Szerbiai RTV
Hibát követ el az Európai Unió azzal, hogy választás elé állítja Szerbiát - mondta Szergej Lavrov az Euronewsnak.

Oroszország külügyminisztere szerint azzal, hogy Szerbiának választania kell Oroszország és a Nyugat között, az EU ezzel ugyanazt a hibát követi el, ami elvezetett az ukrán válságig, amikor kettészakadt a társadalom. Szerbiának igen jó kapcsolatai vannak az EU-val és a NATO-val, ugyanakkor létezik egy megállapodás is az Oroszországgal való szabadkereskedelemről - emelte ki az orosz politikus. Lavrov rámutatott, az EU több területen is tárgyalásokat folytat Szerbiával, azonban folyamatosan jelzi az országnak, hogy amíg nem ismeri el Koszovó függetlenségét, valamint nem veszi át teljes mértékben Brüsszel külpolitikai nézeteit, addig nem csatlakozhat az Unióhoz. Az ilyen ultimátumok nem illenek egy olyan struktúrához, mint amilyen az Európai Unió - véli Lavrov.

Szergej Lavrov

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.