Ugrás a tartalomra

Légoltalmi szirénák hangjára ébredtek ma az ukrán lakosok

2023.07.03
12:42
2023.07.03
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az ukrán hadsereg folytatja előrenyomulását Bahmut irányába, az oroszok pedig Szumi térségben hajtottak végre sikeres dróntámadást.

Közeledik a háború 500. napja Ukrajnában. Az ukránok ma országszerte a légoltalmi szirénák hangjára ébredtek. Mindeközben az ukrán hadsereg folytatja előrenyomulását Bahmut irányába, ugyanakkor az oroszok Szumi térségben hajtottak végre sikeres dróntámadást. Az orosz biztonsági szolgálat közölte, hogy megakadályoztak egy ukrán merényletet Szergej Akszjonov orosz politikus, a Krími Köztársaság vezetője ellen. Az FSZB elfogott egy ukrán ügynököt még mielőtt annak sikerült volna felrobbantania a krími elnök kocsiját – tudatták. Az orosz parlament alsó házának képviselője, a védelmi bizottság vezetője a háborúval kapcsolatban hétfőn bejelentette, hogy nem kell újabb mozgósításra számítani annak ellenére, hogy a Wagner magánhadsereg kivonult az országból. Az ukrán fél közben azt közölte, hogy belehalt súlyos koponyasérüléseibe Viktoria Amelina ukrán írónő, a kramatorszki pizzéria elleni múlt heti rakétatámadás sebesültjeinek egyike.

haború
Bahmut
orosz-ukrán

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.