Ugrás a tartalomra

Lemondott a Fehér Ház közel-keleti főtárgyalója

2019.09.05
20:58
Forrás
MTI
Lemondott Jason Greenblatt, a Fehér Ház palesztin-izraeli békemegállapodásért felelős közel-keleti főtárgyalója, Donald Trump amerikai elnök egyik tanácsadója.

Csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményében Greenblatt élete "kiváltságos időszakának" nevezte a Fehér Házban eltöltött három esztendőt, Donald Trump amerikai elnök pedig Twitter-bejegyzésben méltatva eddigi munkáját közölte, hogy tanácsadója visszatér a magánszektorba. "Elkötelezettsége Izrael mellett és a palesztin-izraeli béke lehetőségeinek kutatása iránt nem merül feledésbe" - írta mikroblogjában Trump.

Greenblatt a Trump-vállalatbirodalom egyik alelnökeként és jogi főtanácsadójaként dolgozott mintegy húsz éven keresztül, mielőtt a kormányzathoz csatlakozott. Kinevezésekor csak két évre vállalta a feladatot.

A The Wall Street Journal értesülései szerint távozásának kifejezetten magánjellegű okai vannak.
ávozásának pontos dátuma egyelőre nem ismeretes, de néhány napon belül az amerikai kormányzat nyilvánosságra hozza azt a régóta ígért közel-keleti béketervet, amelynek kidolgozásában Greenblatt - Donald Trump veje és fehér házi tanácsadója, Jared Kushner mellett - döntő szerepet játszott.

Greenblatt az egyik múlt heti Twitter-bejegyzésében jelentette be, hogy a béketervet a szeptember 17-én tartandó izraeli választások után hozzák nyilvánosságra. A béketervről eddig kevés derült ki, az egyetlen elemét, amit bejelentettek - a helyi gazdaság élénkítését célzó programot - pedig a palesztinok elutasították.
Amerikai sajtóértesülések szerint távozása után helyettese, Avi Berkowitz veszi át feladatkörét.

Fehér Ház
lemondott
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.