Ugrás a tartalomra

Lesznek-e előrehozott választások?

2019.01.10
19:33
2019.11.16
10:35
Forrás
Szerbiai RTV, Blic, Prva TV
Az előrehozott parlamenti választásokról is beszélt ma Aleksandar Vučić szerb államfő a Szerb Haladó Párt vezetőségével Zimonyban.

A Szerb Haladó Párt vezetőségével és a párt belgrádi szervezetével tárgyalt Aleksandar Vučić. A szerb államfő egyebek mellett a rendkívüli választásokról egyeztetett. A tanácskozáson több témáról is szó esett: a gazdaság fejlesztéséről, Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatásáról, a béke és a stabilitás megőrzéséről, valamint a rendkívüli parlamenti választásról is - nyilatkozta Nebojša Stefanović. A szerb belügyminiszter, az SZHP alelnöke kiemelte, mindig készen állnak a választásokra, de kérdés, hogy ez ebben a pillanatban jó lenne-e Szerbiának.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia, alelnök, Szerb Haladó Párt: „Ami fontos volt, az Vučić elnök üzenete, hogy készen kell állnunk, fel kell készülnünk, körbe kell járnunk az embereket, beszélgetnünk kell velük, arról kell gondot viseljünk, mi az, amit még tehetünk Szerbiáért, mert ez a legfontosabb, mi az, amit tehetünk, hogy Szerbia erősebb legyen. Hogy lesznek-e választások, erről még túl korai bármit is véglegesen mondani, de nekünk készen kell állnunk, és készen is fogunk állni, függetlenül attól, hogy idén rendkívüli választások, vagy jövőre rendes választások lesznek.”

Szerb Haladó Párt
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.