Ugrás a tartalomra

Lesznek-e előrehozott választások Szerbiában?

2023.09.11
14:42
Forrás
Pannon RTV
Több ellenzéki párt is követeli az előrehozott választások kiírását Szerbiában. A pártok között szerepel a Demokrata Párt, a Szabadság és Igazságosság Pártja és a Zöld-baloldali Front.

Ők azok, akik azt kérik, hogy az év végéig tartsanak rendkívüli parlamenti és belgrádi választásokat. Zoran Lutovac, a Demokrata Párt elnöke szerint Szerbia komoly gazdasági, politikai és társadalmi válságban van, emiatt most fontos lenne választásokat tartani. Lutovac közölte, hogy az ellenzék ma hivatalos kérelmet nyújtott be az elnökséghez, és várják a mihamarabbi választ. A szerb elnök Szkopjéből üzent az ellenzéki pártoknak. Aleksandar Vučić azt mondta, a kérelmükre a hónap végéig szóban és írásban is választ kapnak.

előrehozott választások

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.