Ugrás a tartalomra

Levélben fordult Ukrajna belgrádi nagykövetéhez a VMDP elnöke

2018.02.27
09:36
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Csorba Béla szövege szerint megdöbbenéssel értesültek a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári központi irodája elleni merényletről.

Kiemeli, mind pártja, mind a vajdasági magyarok egyre nyugtalanabbul figyelik, hogyan szaporodnak és erősödnek Ukrajnában az extrém kisebbségellenesség különféle formái. Hozzáteszi, ezen módszereknek mibenlétét a kilencvenes évek balkáni háborúi során a saját bőrükön megtapasztalhatták a vajdasági magyarok, éppen ezért tartja fontosnak a VMDP vezetője, hogy szolidaritást vállalva a Kárpátalján élőkkel, tiltakozzanak. A szerző úgy fogalmaz, mindenekelőtt az ukrán állam kötelessége, hogy megállítsa a rosszat, felelősségre vonja az elkövetőket, és megálljt parancsoljon a kisebbségek, köztük a magyarok elleni nyomásgyakorlás minden formájának.

Ukrajna
belgrádi nagykövet
VMDP

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.