Ugrás a tartalomra

Listabemutató: Mi - a nép hangja, prof.dr. Branimir Nestorović

2023.12.11
12:48
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
December 17-én előrehozott parlamenti választások lesznek Szerbiában. A sorozatunkban megismerhetik a voksoláson induló jelöltlistákat. A Mi - a nép hangja, prof.dr. Branimir Nestorović nevű lista 14-es sorszámmal indul a köztársasági választásokon.

Az ország egyik legismertebb tüdőgyógyásza, a semmiből előtűnt, és a semmibe visszatért Branimir Nestorović is indul a választáson. Minderre Mi - a nép hangja néven alapított mozgalmat, amelynek sikerült összeszednie a kellő számú támogatói aláírást. A listán 101 név szerepel. A jelöltek tervei között…

De álljunk csak meg egy pillanatra! Mielőtt rátérnénk a tervekre. Lehet azt mondják, hogy nem is tudják ki az a Branimir Nestorović. Pedig volt egy ismert szereplése a koronavírus miatt összehívott válságstáb első sajtótájékoztatóján.

Na ugye, hogy ismerik.

A legnevetségesebb vírus végül kétévnyi lezárást, kijárási tilalmat, elbocsátásokat, gazdasági válságot, és megváltozott világrendet okozott. Branimir Nestorović viszont ismertté vált, azóta különböző varázserővel rendelkező tárgyakat is népszerűsít, illetve árusít, de ezt most hagyjuk.

Már a tavalyi választáson is szeretett volna indulni, ám akkor nem gyűlt össze a kellő számú aláírás, így végül csatlakozott a Dveri és a Patrióta Blokk a Szerb Királyság Megújításáért mozgalom koalíciójához, ennek köszönhetően (vagy ennek ellenére) pedig a szélsőjobboldali tömörülés bejutott a parlamentbe.

Visszatérve a programra és a tervekre. Branimir Nestorović nem volt elégedett a tavaly támogatott lista politizálásával, ezért most mindent megmozgatott, hogy önállóan is indulni tudjon. Véleménye szerint Szerbia megérdemli, hogy a választásokon legyen egy nemzeti, pártfüggetlen, tisztességes opció is, egy olyan lista, amelynek a képviselői nem fognak a mandátumokkal és az érdekekkel kereskedni.

A lista hetedik helyén szerepel Branko Pavlović ügyvéd, aki a szerb televíziók gyakori vendége, amikor társadalmi, politikai vagy gazdasági kérdések elemzéséről van szó. Ő volt a szerbiai Privatizációs Ügynökséget a legrövidebb ideig vezető igazgató, megbízatása mindössze három hónapig tartott, 2004 áprilisa és júliusa között, menesztését pedig azzal indokolták, hogy lassítja, illetve gátolja a privatizációs folyamatokat, miközben ő állítása szerint csak a nagymértékű korrupciónak szerette volna az útját állni.

Branko Pavlović: „Az emberek látják, hogy a kormányok változnak, a politika viszont ugyanaz marad. Hogyan tartanak minket a nyugati gyarmatosítás szorításában? Először is: a mi pénzünk az ő nyugati bankjaikban van. Másodszor: az ő bankjaik ellenőrzik a mi pénzünket, itt Szerbiában. És harmadszor: a mi pénzügyi politikánknak nem engedélyeznek ugyanolyan jogokat, mint az Európai Központi Banknak. Amíg ezt nem oldják meg, semmi esélyünk nincs arra, hogy komoly fejlődéssel és lehetőségekkel jobb életet érjünk el.”

Aleksandar Pavić politológus, a Mi - a nép hangja, prof.dr. Branimir Nestorović lista köztársasági parlamenti képviselőjelöltje szerint nem az a kérdés, hogy Szerbia a Kelet vagy a Nyugat felé fordul-e, a lényeg abban rejlik, hogy megfelelő partnereket találjon, megfelelő partnerekkel szövetkezzen.

„Szerbia közös útja a barátokkal vezet, azokkal, akik nem rabolják el a területeinket, és azokkal, akik új többpólusú világot építenek. Elegünk van az egypólusú világból, amely nemcsak a mi országunkat tette tönkre, hanem az egész világot. Mi egyenrangú együttműködést szeretnünk azokkal, akik szintén egyenrangú együttműködést szeretnének velünk mindenféle feltételek és zsarolások nélkül.”

A képviselőjelöltek közölték, ők nem állítják, hogy mindenki egyetért azzal, amit mondanak, ezért sem az a listájuk neve, hogy „a nép hangja”, ők csupán egy véleményt képviselnek, ők csak egy hang a népből, a nép egy hangja. A 14-es számú választási listán főként orvosok, ügyvédek, egyetemi tanárok, építészek, közgazdászok és nyugdíjasok szerepelnek.

Branimir Nestorović
Aleksandar Pavić
Branko Pavlović

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.