Ugrás a tartalomra

Londonon kívüli programokkal telik majd Trump nagy-britanniai látogatása

2018.07.07
00:32
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Hivatalos látogatásra érkezik Nagy-Britanniába a jövő héten Donald Trump. A pénteken közzétett programból kitűnik, hogy az amerikai elnök összes hivatalos programja vidéki helyszíneken lesz.

Trump és felesége jövő csütörtökön kora délután érkezik Nagy-Britanniába. Az amerikai elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök a Londontól száz kilométerre északnyugatra, Oxfordshire megyében emelkedő Blenheim-palotában, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő és családja egykori otthonában fogadja díszvacsorán. Erre az eseményre a két kormány tagjain kívül a brit és az amerikai üzleti szektor legnagyobb vállalatainak száz képviselője is hivatalos. 

Donald és Melania Trump a péntekre virradó éjszakát a Winfield House-ban, az Egyesült Államok londoni nagykövetének rezidenciáján tölti, de a brit miniszterelnökkel és kormányával tartandó hivatalos pénteki tárgyalás helyszíne Chequers, a brit kormányfők vidéki rezidenciája lesz.

A miniszterelnöki hivatal pénteki tájékoztatása szerint a chequersi hivatalos kormányközi tárgyalások és az utánuk következő sajtótájékoztató végeztével az amerikai elnök és felesége a brit királyi család Londonon kívüli legnagyobb rezidenciájára, Windsor ősi kastélyába utazik, ahol fogadja őket II. Erzsébet királynő.

A hivatalos programok után, péntek este Donald Trump és a First Lady Skóciába utazik, és  magánjellegű programokkal ott tölti a jövő hétvégét.

Nagy-Britannia
Amerikai Egyesült Államok
Donald Trump

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.