Ugrás a tartalomra

Ma, holnap, holnapután kiderül, ki lesz a haladók elnökjelöltje (videó)

2017.02.14
15:48
2020.02.29
11:57
Tomislav Nikolić nem indul önálló jelöltként a közelgő szerbiai államfőválasztáson - ezt nyilatkozta újságírói kérdésre a mostani szerb köztársasági elnök
Tomislav Nikolić nem indul önálló jelöltként a közelgő szerbiai államfőválasztáson - ezt nyilatkozta újságírói kérdésre a mostani szerb köztársasági elnök. Kiemelte: egy vagy két napon belül kiderülhet, hogy ki lesz a Szerb Haladó Párt jelöltje. Hangsúlyozta: lehet, hogy már este kiderül, vagy holnap, de ő erről nem kíván beszélni. Kiemelte, Aleksandar Vučić miniszterelnökkel arról állapodtak meg, hogy amennyiben az SZHP nem Nikolićot támogatja, ő visszalép a versenytől. Szerbia elnöke elmondta, hogy Vučić óriási esélyekkel indulna az államfői pozícióért, de amennyiben a párt mégis inkább neki szavazná meg a bizalmat, ő is elegendő voksot kapna. Tomislav Nikolić, államfő, Szerbia: „- Ez azt jelenti, hogy ha a pártnak lesz egy jelöltje, az a pártból mindenki szavazatát meg fogja kapni. - Ha kettő lesz? - Nem lesz kettő. Melyik pártnak van két jelöltje? Hogy hívják azt a pártot? - Szóval abban az esetben ön indul egyedül? - Késett. Nem volt itt, amikor erről a kérdésről beszéltem. Nem volt itt, amikor azt említettem, hogy Aleksandar Vučić és én biztosan nem leszünk mindketten jelöltek. - Ha ő lesz a jelölt, akkor ön kiszáll a versenyből? - Ha ő lesz a jelölt, akkor - ahogyan megbeszéltük - én kiszállok a versenyből.”



elnökjelölt
haladók
Tomislav Nikolić

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.