Ugrás a tartalomra

Ma tartotta 3. közgyűlését a Magyar Mozgalom (videó)

2016.06.26
14:11
A választások eredményei és a jövőbeni munka voltak a Magyar Mozgalom harmadik közgyűlésének kiemelt témái
A választások eredményei és a jövőbeni munka voltak a Magyar Mozgalom harmadik közgyűlésének kiemelt témái. A civil szervezet elnöksége egy általános tagsági díjat is bevezetne, mivel - mint mondják -, semmilyen támogatást sem kapnak. A tagok önkéntes adományaiból működnek. A magyar Himnusz soraival köszöntötték az egybegyűlteket a Magyar Mozgalom közgyűlésén. A tanácskozáson a civil szervezet választásokon elért eredményeiről, valamint a mozgalom munkájáról és jövőjéről esett szó. Elhangzott, hogy a VMDK-val közösen alkotott koalícióra azért volt szükség, hogy a tömörülésnek nagyobb esélye legyen a tartományi képviselet megszerzésére. Korhecz Tamás társelnök kifejtette: az együttműködés nem rettentett el szavazókat, de nem is volt jelentős hozadéka, csupán mintegy 2000 szavazat. Ezért az sem kizárt, hogy a mozgalom a jövőben egyedül indulna a voksolásokon. Korhecz Tamás, társelnök, Magyar Mozgalom: „Ez lett volna a legpozitívabb forgatókönyv, ha a szabadkai eredményeket hoztuk volna a többi helyen. A zentai, óbecsei vagy a magyarkanizsai eredmények ebből a szempontból hasonlóak. A magyarságnak ebben a három térségben, a szavazó magyar emberek több mint húsz százalékának a támogatását nyertük el.” Az MM képviselői elégedettek a voksolás kimenetelével, de úgy vélik, kizárólag akkor lehet fejlődőképes a szervezet, ha folytatják a megkezdett erőfeszítéseket. Maglai Jenő, tag, Magyar Mozgalom: „Az az alapvető cél, és az alapvető végkifejlet, amelyet a választás eredményezett, az mindenféleképpen pozitív. Ezeknek a választásoknak az volt a tétje, hogy a Magyar Mozgalom túléli az április 24-ét, vagy sem. Ha a Magyar Mozgalom nem jelenik meg a választásokon, akkor biztosan nem éli túl az április 24-ét.”



Az MM elnöksége 100 dináros tagsági díj bevezetését javasolta. Emellett az önkéntes alapú, 1000 dináros tagsági díjat is fontolgatják.
közgyűlés
Magyar Mozgalom

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.