Ugrás a tartalomra

Ma van Szuperkedd

2024.03.05
10:57
Forrás
hirado.hu
Egyszerre 15 államban tartanak ma előválasztást Amerikában a regisztrált republikánus és demokrata szavazóknak.

A közvélemény-kutatások szerint a kék sarokban, azaz a demokrata oldalon Joe Biden jelenlegi elnök a legesélyesebb arra, hogy elsöprő győzelmet arasson, míg a piros sarokban, a republikánus oldalon Donald Trump lehet az abszolút győztes.

Trump legnagyobb kihívója Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet a washingtoni körzetben tudott ugyan nyerni, de a volt államfő és üzletember a Szuperkedd előtt 12 választási helyszínen bizonyult jobbnak. Népszerűsége pedig megugrott, miután a Legfelső Bíróság úgy döntött, hogy indulhat a coloradói voksoláson. Nevét annak ellenére nem veszik le a szavazólapról, hogy korábban többen megkérdőjelezték indulását, miután bírósági eljárás indult ellene annak kapcsán, hogy a 2021-es januári washingtoni zavargások kapcsán megvizsgálják érintettségét.

Egyébként Joe Bident többen is segítik a háttérből. Kamala Harris alelnök sajtóinformációk szerint titkos tárgyalásokon próbálja sínen tartani Joe Biden kampányát.

Amerikai Egyesült Államok

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.