Ugrás a tartalomra

Macron nem akar június 30-nál tovább tartó Brexit halasztást

2019.04.11
09:48
Forrás
Vajdaság Ma
Emmanuel Macron francia elnök egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy nem tarthat tovább június végénél az Egyesült Királyság európai uniós kiválási határidejének halasztása.

Ezt közölték bennfentes források a szerdai rendkívüli EU-csúcson. Az éjszakába nyúló brüsszeli találkozón sajtóhírek szerint tizenheten a hosszú halasztás mellett érveltek, Macron pedig ellene, és hárman nyitottak voltak mindkét lehetőségre, de inkább a rövidebb határidő felé hajlottak. "Macron kissé skizofrén helyzetben van. Egyrészt hazai közönsége történelmi okok miatt kemény fellépést akarna látni a britekkel szemben, másrészt Franciaország egyike azon államoknak, amelyeket legsúlyosabban érintene a kemény Brexit" - mondta egy illetékes.

Brexit
Emmanuel Macron
EU-csúcs

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.