Ugrás a tartalomra

Magyar érdek, hogy a törökök Szíria felé nyissák ki a kapukat

2019.10.25
08:42
2020.03.08
08:26
Forrás
MTI
Magyarországnak az az érdeke, hogy Törökország Szíria felé nyissa ki a kapukat a migránsok előtt - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Törökországban több mint hárommillió migráns tartózkodik, és Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, ha a világ nem vállal át a terhekből, ha az Európai Unió nem ad pénzt, akkor ezeket az embereket kiengedi - fogalmazott Orbán. Ahhoz, hogy migránsok ne Európába, hanem Szíria felé, vagyis hazafelé induljanak, katonailag stabilizálni kell az ottani területeket. A magyar kormányfő szerint a biztonsági zóna létrehozásával most ez történt meg. Ha a törökök az Európa felé nyíló kaput nyitják ki, akkor százezerszám fognak érkezni migránsok Görögországba, majd a Balkánra, onnan pedig vagy a magyar, vagy a horvát határhoz. Az az elemi magyar érdekünk, hogy ez ne következzen be, Röszkéből egy is elég volt - fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor
Törökország
migránsok
Szíria
Recep Tayyip Erdogan

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.