Ugrás a tartalomra

„A magyar és a horvát kormány kész a hosszú távú energiabiztonsági együttműködésre”

2022.05.31
13:00
2022.05.31
13:06
Forrás
MTI, Facebook
Horvátországban egyeztetett a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar és a horvát kormány kész a hosszú távú energiabiztonsági együttműködésre, Horvátország így készen áll az Adria kőolajvezeték kapacitásának bővítésére, hogy vészhelyzet esetén is biztosított legyen Magyarország ellátása - jelentette be Szijjártó Péter Zágrábban.

A magyar tárcavezető Davor Filipović horvát energiaügyi miniszterrel tárgyalt. Szijjártó leszögezte: a teljes biztonsághoz arra van szükség, hogy Magyarország ne csak egy irányból vásárolhasson kőolajat. Jelenleg az Ukrajnán áthaladó Barátság kőolajvezeték biztosítja Magyarország ellátását, de fel kell arra is készülni, hogy a tranzit ezen az útvonalon adott esetben ellehetetlenülhet - mondta Szijjártó Péter.

Mint kiemelte, Horvátország felől rendelkezésre áll az alternatív szállítási útvonal, az Adria kőolajvezeték, amelyet azonban bővíteni kell Magyarország és Szlovákia ellátásbiztonságának garantálásához.

Szijjártó Péter
Magyarország
Horvátország
Davor Filipović
olajembargó
energiabiztonság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.