Ugrás a tartalomra

Magyar kulturális hetek a Nyugat-Balkánon

2018.10.03
15:23
2018.10.04
08:53
Forrás
Pannon RTV
2018. októbere és 2019. december vége között a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium a térség hat országában szervez magyar kulturális heteket.

A magyar kulturális diplomácia figyelme a következő év végéig a Nyugat-Balkán felé fordul. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium a térség hat országában – Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában - szervez 2018. októbere és 2019. december vége között magyar kulturális heteket. A programsorozat Szerbiában veszi kezdetét október 5-én. A rendezvényt a Szegedi Kortárs Balett pénteki belgrádi fellépése nyitja, majd a következő hétvégén látványos Magyar sokadalmon mutatják be a magyar népi kultúra színe-javát a belgrádi Collegium Hungaricum épületében, és annak környékén.

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „A magyar kultúrának van egy nagyon érdekes felfogása Szerbiában. Alapvetően egyrészt nagyon szeretik itt Szerbiában a magyar operettet, a magyar cigányzenét, a különböző képzőművészeti programokat, viszont most a célunk az, hogy ne csak ezekre koncentráljunk, hanem például a Szegedi Kortárs Balettnek a pénteki vendégszereplése Belgrádban azzal a céllal jött létre, hogy bemutassuk, hogy nemcsak tradicionális magyar kultúra van, hanem van egy rendkívül színvonalas modern magyar kultúra is.”

Pintér Attila
kultúra

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.