Ugrás a tartalomra

A Magyar Mozgalom lemondásra szólította fel Korhecz Tamást (videó)

2016.12.09
14:44
Korhecz Tamás mondjon le az alkotmánybírói tisztségre való jelöltségről – ezt javasolja a Magyar Mozgalom, továbbá felszólítja, hogy mondjon le az MM-hez köthető valamennyi tisztségéről, így a társelnökségről is
Korhecz Tamás mondjon le az alkotmánybírói tisztségre való jelöltségről – ezt javasolja a Magyar Mozgalom, továbbá felszólítja, hogy mondjon le az MM-hez köthető valamennyi tisztségéről, így a társelnökségről is. A Mozgalom képviselői sajtótájékoztatón ismertették a szervezet tegnap elfogadott határozatát.      Az MM szabadkai székházában megtartott sajtótájékoztatón Maglai Jenő elmondta, a Mozgalom számára elismerés, hogy soraikból jelölték az egyik legmagasabb közjogi méltóságot. A szervezet értékrendjében azonban nem a pozíció, hanem a bizalom és a párbeszéd áll az első helyen – hangsúlyozta. A Magyar Mozgalom társelnökét a Vajdasági Magyar Szövetség jelölte alkotmánybírónak, amit ő elfogadott. Maglai hozzátette: ezzel kész tények elé állította mindannyiukat. A Mozgalom vezetőségét, tagjait, szimpatizánsait és szavazóit. Ezt a viszonyulást inkorrektnek tartják Korhecz részéről – húzta alá a volt szabadkai polgármester, aki a Mozgalom Ügyvivő Testületének tagja. Maglai Jenő, képviselő, Magyar Mozgalom: „Ezért állunk értetlenül az előtt a számunkra megmagyarázhatatlan tény előtt, hogy dr. Korhecz Tamás, miközben megfontolta, majd el is fogadta a VMSZ által felkínált alkotmánybírói lehetőséget, ezt a Mozgalom tagjaival nem közölte, azokat nem tájékoztatta. Ezzel sajnos esélyt sem adva a párbeszédre, a pro és kontra érvek végiggondolására, az együttgondolkodásra.”



A csütörtöki rendkívüli ülésen a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testülete egyhangúlag két határozatot fogadott el. Ezt ismertette sajtótájékoztatón Maglai Jenő. „Azt javasoljuk dr. Korhecz Tamásnak, vonja vissza az alkotmánybírói tisztségre való jelölését, mert csak így őrizheti meg személyes integritását és a Magyar Mozgalom tekintélyét. Felszólítjuk, hogy mondjon le a Magyar Mozgalomban betöltött, és a Magyar Mozgalomhoz köthető valamennyi tisztségéről.” Maglai hozzátette, ez a javaslat és felszólítás nem egyenlő a kizárással. Nem fogják Korheczet erőszakkal kitenni a civil szervezetből, annak érdekében szólítják fel, hogy megőrizze becsületét. Az üggyel kapcsolatban kerestük Korhecz Tamást, de nem tudtuk elérni.
Korhecz Tamás
Magyar Mozgalom
alkotmánybíró-jelölt

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.