Ugrás a tartalomra

Magyar-szerb államtitkári találkozó Horgoson

2019.11.27
20:13
Forrás
Közlemény
A Szerbia és Magyarország közötti egyes határátkelők munkarendje a jövőben alkalmazkodni fog a forgalom intenzitásához.

Erről állapodott meg ma Milosav Miličković, a szerbiai belügyminisztérium államtitkára és Hegyaljai Mátyás magyar európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár. A felek arról is szót ejtettek, hogy Horgoson további sávokat működtetnének az ünnepek alatt. A találkozón szó volt arról is, hogy december 15-től január 15-ig egyszerűsített ellenőrzés lesz érvényben a magyar oldalon, így könnyebb lesz az áthaladás az ilyenkor szokásos tumultusok idején. Erről nemrégiben a két ország belügyminisztere állapodott meg Újvidéken. A két államtitkár ma a horgosi határátkelőn megtartott egyeztetésen beszélt a szóban forgó átlépő korszerűsítéséről is.

Horgos
államtitkár
határátkelő
munkarend
forgalom
intenzitás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.