Ugrás a tartalomra

„A magyaroknak jó a válságálló képességük”

2023.01.12
08:11
2023.01.12
08:19
Forrás
MTI
A magyar köztársasági elnök a külföldi nagyköveteket fogadta.

A magyaroknak jó a válságálló képességük - mondta Novák Katalin Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteket fogadva. A magyar köztársasági elnök kiemelte, annak ellenére, hogy 2022 volt az egyik legnehezebb év, a magyaroknak mégsem olyan rossz, hiszen mindig legyőzik a kihívásokat. A világjárványt követően is még annak gazdasági és társadalmi következményei nehezítik meg a mindennapokat, valamint az Ukrajnában zajló háború - emlékeztetett.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a magyaroknak mindezek ellenére erős a gazdaságuk, stabil a politikájuk, és jó a válságálló képességük. Magyarországra stratégiai gondolkodás jellemző, az itt élő emberek pedig keményen dolgoznak és családot akarnak. Büszkék rá, hogy egyszerre magyarok és európaiak, szülőföldjükön kívánnak boldogulni, de egyúttal a világ felfedezésére is vágynak - fogalmazott a köztársasági elnök.

Novák Katalin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.