Ugrás a tartalomra

Magyarország megvétózhatja Bulgária schengeni tagságát

2023.12.16
15:27
2023.12.16
18:41
Forrás
Pannon RTV
Magyarország megvétózza Bulgária schengeni tagságát, ha nem szünteti meg a gázszállításra vonatkozó büntetővámot - nyilatkozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában.

Szijjártó Péter a bolgár lépést „botrányosnak és ellenségesnek” nevezte, mert az veszélyezteti az Észak-Macedóniának, Szerbiának és Magyarországnak szánt földgáz átszállítását. A jelenlegi geopolitikai és biztonsági körülmények következtében a Magyarország földgázellátásához szükséges gázmennyiség döntő része ezen a vezetéken érkezik, és az európai jogszabályokkal teljesen ellentétes bolgár döntés annak a veszélyét hozta magával, hogy leáll a földgázszállítás többek között Magyarországra is – mutatott rá a miniszter. Szijjártó Péter jelezte, hogy Bulgária schengeni tagságáról a jövő héten születik döntés. Ha eltörlik a büntetővámot, akkor mi is vissza fogjuk vonni a vétóról szóló döntésünket – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

vétó
Bulgária
schengeni tagság
gázszállítás
Szijjártó Péter

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.