Ugrás a tartalomra

„Magyarország nem engedi meg a Szerbiával szembeni szankciókat”

2023.10.10
11:44
2023.10.10
15:56
Forrás
Tanjug
Ezt nyilatkozta Ivica Dačić szerb külügyminiszter miután magyar kollégájával Szijjártó Péterrel folytatott megbeszélést Genfben.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök üzenetét tolmácsolta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Dačićnak, miszerint noha egyre több ország áll ki Pristina mellett, Magyarország nem engedi meg, hogy Szerbiával szemben szankciókat vezessenek be. Ezt az információt megosztom a nyilvánossággal és ismételten átadom majd Aleksandar Vučić elnöknek is, hiszen ez jó hír számunkra - mondta a szerb külügyminiszter az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága Genfben tartott összejövetele után.

A szerb külügyminiszter azt is megjegyezte, hogy magyar kollégájával más témákról is szót ejtettek, így a menekültügyi kérdést érintve a szerb kitelepítettekről, valamint az illegális migránsokról is.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Szijjártó Péter elmondta nekem, hogy egyre inkább erősödnek azok a követelések, amelyek Priština támogatóitól hallatszódnak, amelyek a szankciók bevezetésére, vagyis a Szerbia elleni büntető intézkedések bevezetésére vonatkoznak. Azonban Magyarország ezt biztosan nem fogja megengedni. Azt mondta nekem, hogy ezt az üzenetet szabadon elmondhatom Vučić elnöknek és a nyilvánosságnak is. Természetesen ez nagyon fontos dolog számunkra, mert megmutatja, hogy a barátaink is valóban hisznek abban, amit csinálunk, valamint hogy Magyarország és Szerbia között a kialakult barátság mára valóban kölcsönös bizalommá és támogatássá vált.”

Ivica Dačić
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.