Ugrás a tartalomra

Magyarország párbeszéd folytatására szólítja fel a világpolitika szereplőit

2022.02.21
14:02
2022.02.21
14:08
Forrás
MTI
Magyarország célja és nemzetbiztonsági érdeke a béke hosszú távú megőrzése, ezért a Kelet-Európában kialakult konfliktussal összefüggésben Magyarország arra szólítja fel a világpolitika szereplőit - jelentette ki Szijjártó Péter.

Folytassák a párbeszédet, folytassanak párbeszédet az érintett felekkel - jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós Külügyi Tanács ülésének szünetében.

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatóján magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: Magyarország arra szólítja fel a világpolitika nagy szereplőit, hogy a provokálás, az erőfitogtatás és az üzengetés helyett térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz. A külgazdasági és külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy az orosz és az amerikai diplomácia vezetője, Szergej Lavrov és Antony Blinken Genfben a hét folyamán tervezett tanácskozását követően a orosz és az amerikai elnök találkozója is létrejöhet. Magyarország ezt látja az egyetlen megoldásnak, ezt látja az egyetlen reménynek - emelte ki.

párbeszéd
világpolitika

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.