Ugrás a tartalomra

„Magyarország sokat profitál a Kínával folytatott stratégiai együttműködésből”

2023.02.20
12:21
2023.02.20
12:28
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter kínai kollégáját fogadta.

Átfogó, stratégiai együttműködés jött létre Magyarország és Kína között az utóbbi években, amelyből a magyar gazdaság rendkívül sokat profitált - közölte Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, miután kínai kollégáját, Vang Jit fogadta hétfőn Budapesten. Szijjártó Péter arra is kitért, hogy a jelenlegi gazdasági krízis idején "Magyarország minden nehézség ellenére is növekedési pályán tudta tartani a bruttó hazai termékét". Mint mondta, ez amiatt is sikerülhet, hogy Magyarország éllovas szerepet tölt be az európai gazdaság átalakulása szempontjából vezető iparágban, az átalakulóban lévő autóiparban.

Vang Ji kiemelte, hogy bár Kína és Magyarország messze van egymástól földrajzilag, a kapcsolat nagyon jól fejlődik. Hozzátette, kölcsönös tisztelet és bizalom van a felek között.

Szijjártó Péter
Vang Ji

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.