Ugrás a tartalomra

Magyarország támogatja Albánia európai uniós csatlakozását

2018.06.20
15:30
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Magyarország továbbra is támogatja Albánia európai uniós csatlakozását azért is, mert alapvetően a nyugat-balkáni országok stabilitásától függ Európa biztonsága - jelentette ki Áder János.

Magyarország továbbra is támogatja Albánia európai uniós csatlakozását, nemcsak a két ország közötti jó kapcsolatok miatt, hanem azért is, mert alapvetően a nyugat-balkáni országok stabilitásától függ Európa biztonsága - jelentette ki Áder János magyar államfő, miután Ilir Metával, albán hivatali kollégájával találkozott Budapesten. Fokozódó migrációs nyomás nehezedhet majd Albániára, és ha így lesz, az Európai Unió nem hagyhatja magára sem Albániát, sem a többi érintett nyugat-balkáni országot - fűzte hozzá Áder.

Ilir Meta leszögezte, Albánia mindent megtesz a migráció megfékezéséért. Az államfő az albánok számára különösen kedvesnek nevezte Magyarországot. Felidézte, hogy országuknak nyolcvan éve magyar származású királynéja volt Apponyi Géraldine személyében, akit a magyarok fehér rózsájának is neveztek.

Albánia
Áder János
Ilir Meta

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.