Ugrás a tartalomra

Manfred Weber lett az Európai Néppárt csúcsjelöltje

2018.11.08
13:21
2018.11.08
16:40
Forrás
Pannon RTV
A párt Helsinkiben tartott kétnapos kongresszusán választották meg, ahol 492 szavazatot kapott, míg ellenfele, a korábbi finn miniszterelnök Alexander Stubb csak 127-et.

Vagyis, amennyiben a Néppárt nyeri a tavaszi, európai parlamenti választást, Manfred Weber lesz az Európai Bizottság következő elnöke.

A 46 éves Weber mérnöki diplomáját félretéve már 29 évesen parlamenti képviselő lett, akkor még hazája, Bajorország parlamentjében. Az EP-ben is veterán politikusnak számít: 2004 óta, vagyis már a harmadik ciklusban vesz részt a testület munkájában, egy éve az EPP frakcióvezetőjeként. A legfőbb kritika vele szemben az volt, hogy nincs kormányzati tapasztalata. Erre ő annyit mond: a brüsszeli elit helyett az embereket akarja képviselni az Európai Unióban: „A kampányomban fontos volt, hogy megmutassam, én miként politizálok. Két fő eleme van: egyik az egység felépítése, ami úgy gondolom, hogy az Európai Unión belül minden eddiginél fontosabb szerepet kapott, mint valaha. A második pedig, hogy az EU-t valóban demokratikussá tegyük. Az Európai Néppárt ebben elkötelezett, mint az a kongresszuson is elhangzott. Európa jövőjét a polgárok kezébe szeretnénk adni. Nekik kell dönteni.”

Európai Néppárt
Manfred Weber
Helsinki

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.