Ugrás a tartalomra

Már 17,5 ezren jelentkeztek a külképviseleti szavazásra

2018.03.03
12:50
2024.03.19
08:39
Forrás
MTI
Négy héttel a jelentkezési határidő vége előtt már több mint 17,5 ezren vetették fel magukat a magyarországi külképviseleti névjegyzékbe, közel kétszer annyian, mint 2014-ben.

Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik a szavazás napján, április 8-án nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak. Négy évvel ezelőtt 97 külképviseleten voksolhatott mintegy 28 ezer választópolgár. Április 8-án 117 külképviseleten lehet szavazni, eddig a legtöbben Londonban jelentkeztek.

A külképviseleti névjegyzékbe vételhez szükséges kérelmet még négy hétig, március 31-éig lehet benyújtani személyesen vagy levélben.

választás
külhoni

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.