Ugrás a tartalomra

Már tizedszer tüntettek Szerbia az erőszak ellen szlogennel

2023.07.08
20:37
Forrás
Tanjug
Tizedik alkalommal tiltakoztak az ellenzék képviselői és az elégedetlen polgárok Szerbia az erőszak ellen szlogennel Belgrádban.

Ezúttal is a Szerbiai Parlament előtt gyűltek össze, ahonnan a rendőrkapitányság épületéhez vonultak. A tiltakozók rövid időre megálltak a Szerbiai RTV székháza előtt, hogy emlékeztessenek a közmédia vezetőségének felmentésére irányuló kérésre. Követeléseik között szerepel ezen kívül az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület minden tagjának leváltása, a valóságshowk megszüntetése, illetve azoknak a napilapoknak a beszüntetése, amelyek erőszakos tartalmakat közölnek. Egyébként nemcsak Belgrádban volt ma tüntetés, hanem más szerbiai városokban is szerveztek demonstrációkat.

Szerbia az erőszak ellen
tüntetés

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.