Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Március végéig öt új fejezet

2018-03-13
17:45
Forrás
N1
Szerbia március végéig öt új csatlakozási fejezet megnyitására áll majd készen - nyilatkozta Tanja Miščević.

Szerbia uniós tárgyalócsoportjának vezetője a decemberben megnyitott, külkapcsolatokat szabályzó 30-as fejezetről elmondta, közeledik annak lezárása, de még számos konzultációt kell lefolytatni. Hozzátette, alapkövetelmény, hogy az ország tagságot szerezzen a Világkereskedelmi Szervezetben és hogy elkészítse a cselekvési tervet, ami segítségével harmonizálja a kereskedelmi kapcsolatokat az Európai Unióval. Miščević hangsúlyozta, 2023-ig minden csatlakozási fejezetet le kell zárni, így a tagországok parlamentjeinek másfél-két év áll majd rendelkezésükre, hogy jóváhagyják a 2025-ös bővítést.

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű