Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Március végéig öt új fejezet

2018-03-13
17:45
Forrás
N1
Szerbia március végéig öt új csatlakozási fejezet megnyitására áll majd készen - nyilatkozta Tanja Miščević.

Szerbia uniós tárgyalócsoportjának vezetője a decemberben megnyitott, külkapcsolatokat szabályzó 30-as fejezetről elmondta, közeledik annak lezárása, de még számos konzultációt kell lefolytatni. Hozzátette, alapkövetelmény, hogy az ország tagságot szerezzen a Világkereskedelmi Szervezetben és hogy elkészítse a cselekvési tervet, ami segítségével harmonizálja a kereskedelmi kapcsolatokat az Európai Unióval. Miščević hangsúlyozta, 2023-ig minden csatlakozási fejezetet le kell zárni, így a tagországok parlamentjeinek másfél-két év áll majd rendelkezésükre, hogy jóváhagyják a 2025-ös bővítést.

Most

13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.