Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Március végéig öt új fejezet

2018-03-13
17:45
Forrás
N1
Szerbia március végéig öt új csatlakozási fejezet megnyitására áll majd készen - nyilatkozta Tanja Miščević.

Szerbia uniós tárgyalócsoportjának vezetője a decemberben megnyitott, külkapcsolatokat szabályzó 30-as fejezetről elmondta, közeledik annak lezárása, de még számos konzultációt kell lefolytatni. Hozzátette, alapkövetelmény, hogy az ország tagságot szerezzen a Világkereskedelmi Szervezetben és hogy elkészítse a cselekvési tervet, ami segítségével harmonizálja a kereskedelmi kapcsolatokat az Európai Unióval. Miščević hangsúlyozta, 2023-ig minden csatlakozási fejezetet le kell zárni, így a tagországok parlamentjeinek másfél-két év áll majd rendelkezésükre, hogy jóváhagyják a 2025-ös bővítést.

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.