Ugrás a tartalomra

Marko Đurić: Gazdasági együttműködési projektek Pristinával

2020.09.03
18:02
2020.09.03
18:08
Forrás
Szerbiai RTV
A javaslat teljes szemléletmódváltást jelenthet a kapcsolatokban - mondta a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Belgrád és Pristina gazdasági együttműködését vázolná fel a szerb küldöttség Aleksandar Vučić szerb államfő vezetésével Washingtonban - erről Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője beszélt a Szerbiai RTV-nek a helyszínen. Véleménye szerint ez teljes szemléletmódváltást jelenthet a kapcsolatokban. Hozzátette, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat, mert az albán nyelvű sajtó a tárgyalásokról úgy cikkez mint az ítélet napjáról, valamint azt írják, hogy vezetőik Koszovó, Albánia és Észak-Macedónia összekötéséről akarnak beszélni a tárgyalásokon. Komoly együttműködési projektekkel készülünk Pristina számára, ugyanakkor készek vagyunk a szerb érdekek védelmére és a gazdasági kapcsolatok erősítésére is - mondta Đurić.

Koszovóban és Szerbiában az emberek megérdemlik a gazdaság helyreállítását és a lehetőséget arra, hogy fejlődő gazdasági életet teremtsenek - írta Twitter-oldalán Richard Grenell. Az Amerikai Egyesült Államok elnökének különmegbízottja kiemelte, a fejlődés érdekében a politikát félre kell tenni. Mint mondta a Belgrád és Pristina közötti washingtoni tárgyaláson a fiatalokra fókuszál, akik karriert, jó munkát és kiváló kapcsolatot szeretnének a nyugattal.

Marko Djuric
Pristina

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.