Ugrás a tartalomra

Még idén sor kerülhet a negyedik magyar–szerb kormánycsúcsra

2017.09.21
12:56
2024.03.19
08:51
Várhatóan még az év vége előtt ismét közös magyar–szerb kormányülést tartanak.

Erről egyeztetett Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Pintér Attila. A belgrádi magyar nagykövet a Pannon RTV-nek elmondta: a magyar fél javaslatot tett az ülés megszervezésére, és a szerb fél válaszára várnak. A találkozót Magyarországon tartanák, a pontos időpontot és a helyszínt még nem határozták meg. Ez lenne a negyedik magyar–szerb kormánycsúcs.

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Magyarországon fogjuk megtartani a következő kormányzati csúcsot. Hogy milyen helyszínen, az még függőben van. Korábban, amikor Magyarországon kormányzati csúcsot tartottunk, akkor ezt Budapesten tettük, viszont tavaly megtörtük a hagyományokat Szerbia esetében. Az első kormányzati csúcsot Belgrádban tartottuk, Szerbia fővárosában, a harmadikat viszont Nišben. Nem tartom kizártnak, hogy esetleg Magyarország esetében is most kivételt teszünk, és nem Budapesten lesz, hanem egy másik helyszínen. Ezek a kérdések jelenleg egyeztetés alatt vannak.”   

nagykövet
Pintér Attila
szerb–magyar kormánycsúcs

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.