Ugrás a tartalomra

Még lehet regisztrálni az EP-választásokra

2019.04.27
07:31
Forrás
Magyar Szó
Egy korábbi választási regisztráció tíz évig érvényes, ami megújul, ha valaki szavazáson vesz részt vagy módosítja az adatait.

Azok a külhoni, az Európai Unió területén kívül lakóhellyel rendelkező kettős állampolgárok, akik szeretnének részt venni a május 26-ára kiírt európai parlamenti választásokon, legkésőbb május 2-án 16 óráig nyújthatják be regisztrációs kérelmüket a Nemzeti Választási Irodánál. A választási iroda pénteki adatai szerint Szerbiából eddig 68 520-an nyújtottak be regisztrációs kérelmet, míg az eddig névjegyzékbe vett választópolgárok száma 59 169. Ha valaki korábban már regisztrált az előző választások alkalmával, és a magyar lakcímnyilvántartás adatai szerint lakóhelye az EU területén kívül van, akkor ezúttal nincs tennivalója, automatikusan felkerül a levélben szavazók névjegyzékére. Egy korábbi választási regisztráció tíz évig érvényes, ami megújul, ha valaki szavazáson vesz részt vagy módosítja az adatait.

európai parlamenti választások

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.