Ugrás a tartalomra

Még mindig bizonytalan, hogy téma lesz-e Koszovó a BT ülésén

2019.02.05
09:23
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa legközelebb február 7-én ül össze, az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia és Lengyelország ugyanakkor ellenzi a koszovói kérdés napirendre tűzését.

A most soros elnökséget betöltő Egyenlítői-Guinea ENSZ nagykövete korábban úgy nyilatkozott, biztos, hogy a kérdés napirenden fog szerepelni. Aleksandar Vučić szerb elnök szerint a párbeszéd akkor folytatódhat, ha Pristina eláll az olyan provokációktól, mint a szerb tulajdon kisajátítása és a szerb termékekre kivetett vám.

Az ENSZ BT ülésére már több politikus is elutazott New Yorkba: Ivica Dačić szerb külügyminiszter Szerbia, és Hashim Thaci elnök Koszovó képviseletében.

ENSZ Biztonsági Tanács
Ivica Dačić

Most

21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.