Ugrás a tartalomra

Még nincs megállapodás az uniós költségvetésről

2018.11.20
11:42
2024.03.19
08:43
Forrás
MTI
Nem sikerült határidőre megállapodásra jutniuk az uniós társjogalkotó intézményeknek a jövő évi büdzséről, az Európai Bizottságnak így újabb költségvetési javaslatot kell beterjesztenie.

A határidő hétfőn éjfélkor járt le, a tagállami kormányok tanácsának és az Európai Parlamentnek addig kellett volna megegyezniük, de végül nem sikerült kompromisszumra jutniuk. A brüsszeli testületnek most új javaslatot kell kidolgoznia, amelyről az uniós intézmények között a következő hetekben újraindulhatnak a tárgyalások. A szakemberek szerint a tervezet bemutatása nem várható december előtt.

A költségvetés akkor tekinthető elfogadottnak, ha a két intézmény meg tud állapodni egymással, és azt mind a tanács, mind az EP azonos formában jóváhagyja. Amíg ez nem sikerül, addig jövőre csak az idei költségvetés egy tizenkettedét lehetne havonta kifizetni.

Európai Unió
költségvetés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.