Ugrás a tartalomra

„Megbeszélést kell kezdeni az izraeli-palesztin kétállami megoldás konkrét terveiről”

2024.01.22
07:39
2024.01.22
11:31
Forrás
MTI
Josep Borrell hangsúlyozta: "kétség kívül helytelen" az az út, mely mentén Izrael el akarja pusztítani a Hamász iszlamista terrorszervezetet.

Meg kell kezdeni a megbeszélést a kétállami megoldás, Izrael mellett egy palesztin állam létrehozásának konkrét terveiről - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn. Josep Borrell, a tagországok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az az út, mely mentén Izrael el akarja pusztítani a Hamász iszlamista terrorszervezetet, az "kétség kívül helytelen". Izrael nem építhet békét "csak katonai eszközökkel" - húzta alá. "Mostantól nem beszélek a közel-keleti békefolyamatról, hanem csak egy kétállami megoldás folyamatáról" - fogalmazott az uniós diplomácia vezetője.

Josep Borrell
Izrael
palesztin

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.