Ugrás a tartalomra

Megbukott a montenegrói kormány

2022.08.20
10:18
2022.08.20
10:23
Forrás
Szerbiai RTV, VajMa
A montenegrói parlament pénteken éjszaka nem szavazott bizalmat a Dritan Abazović vezette kormánynak.

A kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványra 50-en szavaztak, mindössze egy képviselő volt ellene. A bizalmatlansági szavazásra azt követően került sor, hogy Dritan Abazović aláírta a Szerb Pravoszláv Egyházzal az alapszerződést. Abazović április 28-án került a kormány élére, Milo Đukanović támogatásával, miután megbuktatták a Zdravko Krivokapić vezette kormányt.

A leköszönő kormányfő azt mondta, nem vesz részt annak a következő kormánynak a munkájában, amely a választások előtt alakul meg, egyúttal „gratulált” a montenegrói elnök, Milo Đukanović és az Aleksa Bečić által vezetett demokraták új koalíciójához.

Montenegró
Dritan Abazović

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.