Ugrás a tartalomra

Megemlékezés Jajincin

2023.10.01
15:05
2023.10.01
17:21
Forrás
Pannon RTV
A második világháborúban a Belgrád melletti Jajinci településen csaknem 80 ezer szerb, zsidó és roma halt meg.

Az emléknapon jelen volt Ana Brnabić is, aki megkoszorúzta az áldozatok emlékművét. Szerbia miniszterelnöke elmondta, megtiszteltetés számára, hogy részt vehet a megemlékezésen. Hozzátette, Szerbiában ez az a hely, ahol a második világháború alatt a legtöbben vesztették életüket ártatlanul. 

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Idén is ezen a szent helyen szeretném elmondani, hogy Szerbia soha nem hagyja feledésbe merülni sem a saját, sem más fegyveres konfliktusok áldozatait. Szerbia tisztában van azzal, hogy minden áldozatnak van személyazonossága, neve és vezetékneve, ahogy minden bűnözőnek van neve és embertelen természete, amely tele van erőszakkal és gyűlölettel.”

Jajinci
megemlékezés
Ana Brnabić

Most

18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.